30 Ağustos 2016 Salı

New Mexico Institute of Mining and Technology ve Socorro

Merhaba arkadaşlar, bu dönem New mexico-Socorro-New Mexico Institute of Mining and Technology'de eğitimime başlıyorum. Bir süredir şehri gezme imkanlarını görme imkanım oldu sizinle de paylaşmak istedim. Öncelikle söylemeliyim ki Amerika'ya gidiyorum maceralar yaşayacağım, çok eğleneceğim diye düşünenlerin yazıyı okumasına pek gerek yok, zira şehir küçük ve çok fazla imkan sunmuyor.

Socorro daha çok ucuz olmasıyla ön plana çıkıyor, bu yönüyle evli bursiyerler için ideal bir yer olabilir, benim gözlemlediğim kadarıyla evli çocuklu bi ailenin burada ekstra bi paraya ihtiyacı olmadan verilen burs ile yaşaması mümkün. Kirası 200 dolara bile ev bulmakta mümkün. (tek kalan öğrenciler tercih ediyor.) 500e cıkarsanız cok güzel evler var. Socorro küçük ancak 1 saat kadar mesafade bazılarınızın Breakıng Bad dizisinden biliyor olabileceği Albuquerque var burası büyük bir şehir, ben henüz çok gezemedim ancak istediğiniz Türk ürünleri oldugunda burda bulmanız mümkün ve birde İstanbul Cafe var.

Okuldan bahsetmek gerekirse, benim buraya gelmeden önce beklediğimden çok daha iyi bir okul, bu yönüyle beni sevindirdi. Küçük sayılabilecek ama güzel bi kampüsü var, ayrıca ABD'de 'on campus' dağı olan tek üniversite :)) Burda çok fazla yabancı öğrenci yok bu yüzden benim gördüğüm kadarıyla yabancı ögrencilerin kabul alması cok zor degil, okul sayının artmasını destekliyor. İngilizcesine güvenen ancak sınavlarda çok başarılı olamayan arkadaşlar varsa iyi haber: IELTS'den 6 almanız yeterli.

Okuldaki master programlarını burdan görebilirsiniz.

If you are an international applicant and are not concerned with qualifying for financial aid, the deadline for submission of application materials for admission as a degree-seeking student are:
April 1 for Fall semester
October 1 for Spring semester
March 1 for Summer semester


Yazmayı unuttuğum, merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım. Herkese iyi günler.

Ahmet YILDIZ

2 yorum:

  1. Ahmet hocam hala öğrenciliğiniz devam ediyor mu bu okulda ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba hocam,
    Ben 2015 YLSY bursiyeriyim. Yüksek lisansımı 2018 yılında İngiltere'de tamamladım ve göreve başladım. 2017 yılında tıpkı sizin gibi bende bilgilerimi aktarmak adına blogspot (google ın ücretsiz blog servisi) üzerinden bir blog açmış ve tecrübelerimi aktarmıştım. Covid-19 salgın sürecinde bende çoğu insan gibi evde kabuğuma çekildiğim süreçte zaman geçirmek adına aklıma bir sürü proje geldi. Bunlardan biriside blog hesabımı yeniden açmak ve YLSY düşünen yeni insanlara bilgilerimi aktarmaya devam etmek oldu.

    Daha sonra https://mrforester.net isimli sayfamda tüm yazılarımı güncelleyerek tekrar yazmaya başladım. Şu sıralar daha çok YLSY ve İngilizce eğitim adına bir şeyler yazıyorum ama gördüğünüzü üzere tamamen kişisel bir blog. İlerleyen süreçte gezi-seyahat kategorilerinde de yazmayı planlamaktayım.

    Sizinle iletişime geçme sebebim ise İnternette araştırma yaptığım kadarıyla farklı farklı isimlerde YLSY tecrübelerini aktaran bloglar gördüm. Kimisi güncel kimisi değil. Sizin blogunuzda oldukça kapsamlı bir yazı paylaşmışsınız. Emeğine sağlık. Aklımdaki proje, bloglarımızda YLSY üzerine yazılar paylaşan bursiyer arkadaşların bloglarını kısa bilgiler eşliğinde paylaşarak her birimizin eşsiz tecrübelerini görüşlerini daha fazla insana ulaştırmak.

    Eğer sizde bu görüşe sıcak bakıyorsanız benimle mrforester90@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

    Mr Forester
    https://mrforester.net/

    YanıtlaSil