5 Kasım 2015 Perşembe

University of Georgia ve Athens

Ataşeliğimizin yurt dışı dil kursu için ayarladığı üniversitelerden biri University of Georgia, kısaca UGA.

UGA, Amerika'nın Georgia eyaletinin Athens şehrinde bulunuyor. 

Athens, Georgia'nın kuzey kesiminde, başkent Atlanta'ya yaklaşık 1,5 saat mesafede bir üniversite şehri. (Konumu için TIKLAYINIZ)


Athens, özellikle evli çiftler için, MEB bursu ile en rahat yaşanılabilecek yerlerden biri. Hem kiralar hem de yaşam şartları oldukça uygun. 

Kiralar 1 bedroom evler için 300-400, 2 bedroom evler için de 500-700 dolar aralığında değişiyor. Bu kiralara genelde faturalar dahil değil. Faturalar da 100-200 dolar aralığında değişiyor. 

Athens'da kiralanabilecek evlerden bazıları;








Bunlardan şu an bildiğim kadarıyla University Oaks Apartments ve Argo Apartment Community 6 aylık kontrat yapıyor. Diğerleriyle de iletişime geçip kontrat durumunu öğrenebilirsiniz. 

Athens'da alışveriş için Kroger, Publix ve Walmart en yaygın olan süpermarketler. Bunların içinde Walmart en uygun, Publix de en pahalı olanı. Bu nedenle aylık alışverişleriniz için Walmart'ı tercih etmenizi öneririm. 

Yemek konusunda, Athens'da Türk restoranı ya da Türk marketi yok. Ancak Sultan isminde bir restoran var, orada helal et yiyebilirsiniz. Türkiye'deki döner lezzetini tam olarak karşılıyor diyemem ama yine de lezzetli. Ayrıca Atlanta'da Türk restoranı ve Türk marketi mevcut. Marketlerde alışveriş yaparken de paketlerin üzerinde U,D,K olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Neredeyse her markanın U,D,K işaretlisini bulmanız mümkün. 

Athens'ın toplu taşıma servisi Athens Transit ve UGA Transit ile sağlanıyor. Güzergah ve saat bilgilerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;



UGA'de dil eğitimi 2 aylık kurlar şeklinde veriliyor. Derslere başlamadan önce bir seviye tespit sınavına giriyorsunuz ve onun sonucuna göre kurlara yerleşiyorsunuz. Reading, Writing, Listening/Speaking ve Grammar dersleri zorunlu olarak almanız gereken dersler. Onların dışında seçmeli olarak IELTS, TOEFL, GRE, Academic Presentation, Academic Writing, Idioms and Phrasal Verbs vb. dersleri alabilirsiniz. Seçmeli derslerin açılıp açılmayacağı seçen kişi sayısına göre belli oluyor. Bir dersi 5 ya da daha fazla kişi seçerse o ders açılıyor. 

Dil kursuna başladığınızda size ID kart çıkarılıyor. Bu kart tam olarak öğrenci kartı değil, Program Participant olarak geçiyor çünkü dil kursundayken tam olarak öğrenci sayılmıyoruz. Bu kartla Athens Transit ve UGA Transit otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor ya da öğrenci etkinliklerine katılabiliyoruz ancak mesela spor salonunu kullanmak için aylık 15 dolar ödeme yapmamız gerekiyor. Bu kartlar dil kursundan yazı alınarak 15 dolar karşılığında eşler için de alınabiliyor ve onlar da bu haklardan yararlanıyor. 

Okulda çeşitli etkinlikler mevcut. Her cuma değişik ülkelerin grupları tarafından Coffee Hour düzenleniyor. Bu Coffee Hour'da hem değişik ülkelerin yemeklerini tatma hem de değişik insanlarla tanışıp muhabbet etme fırsatı elde ediyorsunuz. Ayrıca dil kursu koordinatörlerimiz Dr. Karen Braxley ve Victoria Martinez de piknik, dönem sonu kutlamaları, alışveriş merkezlerine gezi, bowling gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor. Sizin de yapmak istediğiniz bir etkinlik olursa kendilerine mail atabilirsiniz, eğer uygun durumdalarsa seve seve yardımcı oluyorlar. Bir de speaking yeteneğini geliştirmek isteyenler için Language Partner programı var. Bu program kapsamında da her perşembe farklı bir yerde toplanılıp muhabbet ediliyor. Ben hiç katılmadım ama katılanlardan duyduğum kadarıyla oldukça eğlenceli ve verimli bir programmış. 

UGA ve Athens ile ilgili aklınıza takılanları çekinmeden sorabilirsiniz, şu an orada olmasam da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.





1 yorum:

  1. Gözde Hanım; tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil