21 Mart 2015 Cumartesi

Bankada Hesap Açtırma ve Ataşelik'e Geldiğinizi Bildirme



Amerika'da hesap açtırabileceğiniz çok sayıda banka mevcut ama en bilindik ve yaygın olarak genelde Bank of America tercih ediliyor. Bankaya randevu almadan direkt gidebiliyorsunuz, orada bir görevli gelip size yardımcı oluyor. Hesabınızı açtırırken dikkat etmeniz gereken, hesabınızın checking hesabı olması. Hesap açılımı yapılırken aynı zamanda internet bankacılığı da açılıyor, böylece hesabınızın takibini kullanıcı adı ve şifrenizle internetten de yapabiliyorsunuz. Ayrıca akıllı telefonlar için de BofA uygulamasını indirerek takibini yapabilirsiniz. Hesabı ilk açtığınızda içinde en az 10 dolar (yanlış hatırlamıyorsam) yatırmanız gerekiyor. Sonrasında ATM'den istediğiniz kadar ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Hesaba her ay düzenli para geleceği için de herhangi bir kesinti olmuyor. (Zaten burslar bize gelirken 20 dolar kesintili olarak geliyor.) Size geçici olarak bir debit card veriyorlar, asıl debit cardınız da 5-10 gün içinde geliyor. 

Kredi kartı almak isterseniz eğer SSN (Social Security Number) yoksa kredi kartı vermiyorlar. Ancak ön ödemeli kredi kartı alabilirsiniz, onun da debit carddan farkı yok, içine para yükleyip kullanabiliyorsunuz. Ayrıca SSN olmadan taksitli alışveriş imkanınız da yok. 

Amerika'ya gelip kursa başladıktan sonra yapmanız gereken ilk ve en önemli işlem New York Ataşeliği'ne geldiğinizi bildirmek. Bunun için Ataşelik web sayfasından Öğrenime Başlama Formu'nu indiriyorsunuz. 


Bu sayfadan da görebileceğiniz üzere bu forma okuldan alınacak kayıt belgesi, ülkeye giriş belgesi ve MEB'den aldığınız öğrenci tanıtım fişi (http://ylsybursu.com/bakanliktan-iki-aylik-bursun-alinmasi/) ni ekleyerek 2 takım halinde New York Ataşeliği'ne gönderiyorsunuz. 

Bu formda banka hesap bilgilerinizi de giriyorsunuz ve bursunuz ona göre yatıyor, o nedenle formu göndermeden önce banka hesabı açmanız önemli.

Ülkeye giriş belgesini alacağınız adres: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/request.html

Öğrenime başladığınız dil kursu da size ayrıca bir kayıt işlemi yapıyor. Bu kayıt işleminde de sizden pasaportlarınız, DS-2019 belgeleriniz ve I-94 belgeleriniz (ülkeye giriş belgesi) isteniyor. Ayrıntılarını okulunuz size bildirecektir. 

2 yorum:

  1. TR'deki yeni ehliyetler orda geçerli olcak mı ?

    YanıtlaSil
  2. Evet geçerli ancak süresi eyaletten eyalete değişir.

    YanıtlaSil